Над 300 хиляди украинци бягат от страната си и пристигат

...
Над 300 хиляди украинци бягат от страната си и пристигат
Коментари Харесай

Повече от 300 000 украинци бягат в ЕС

Над 300 хиляди украинци бягат от страната си и идват в Европейски Съюз, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон след съвещанието на министрите на правораздаването и вътрешните работи. 
Еврокомисар Йохансон посочи, че дребен брой от тях са кандидатствали за леговище, само че добави, че нещата ще се трансформират и би трябвало да се подготвим за посрещането на много по-голям брой бежанци от Украйна. Министрите са разискали и инспекциите по границата. В тази връзка тя сподели, че утре ще посети границата сред Унгария и Румъния, а след това ще замине за Словакия. Еврокомисарката съобщи, че показаната взаимност е провокирала горделивост у нея като европейска гражданка: " Толкова огромна взаимност, толкоз доста дейности бяха подхванати от елементарни хора. Те отваряха вратите на домовете си в помощ на хората, бягащи от войната - в действителност мощен миг на взаимност ".  Еврокомисарят по ръководство на рецесии Янез Ленарчич цитира данни на Организация на обединените нации, че в случай че войната продължи в тези темпове, 18 млн. души ще бъдат наранени в филантропичен смисъл в Украйна и в прилежащите страни.
Разбра се също, че френското председателство е поискало страните членки да не признават паспортите, издадени от Русия на окупираните територии на Украйна. Министърът на вътрешните работи на Франция Жерар Дарманен съобщи, че е настоял страните- ленки да спрат издаването на така наречен " златни паспорти ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР