Над 30 милиона руснаци искат да напуснат Русия за постоянно,

...
Над 30 милиона руснаци искат да напуснат Русия за постоянно,
Коментари Харесай

Над 30 милиона руснаци искат да напуснат Русия


Над 30 милиона руснаци желаят да изоставен Русия за непрекъснато, излиза наяве от данни на център " Левада ". За 10 години страната е изгубила 1% от стопански дейното си население. Това е " сериозен проблем " за Русия.

Растящото предпочитание на руснаците да изоставен родината си съставлява " сериозен проблем " за Русия. По данни на професора по стопанска система от парижкия Институт по политически проучвания Сергей Гуриев, показано от немския вестник " Ди Велт " в неделя (18 юли), в течение на последното десетилетие страната е изгубила 1% от стопански дейното си население, в това число тези, които са най-много склонни към предприемачество и заинтригувани в нововъведенията.
Редакцията предлага
Емиграцията си остава единствено фантазия?

Така Гуриев разяснява резултатите от социологическото изследване на център " Левада ". От тях излиза наяве, че всеки пети гражданин на Русия (22% или съвсем 32 милиона души) биха желали да живеят в чужбина за непрекъснато. През 2017 година сходен отговор са дали 15% от запитаните.

Делът на тези, които в никакъв случай не са се замисляли да изоставен Русия, е 69%, което съставлява спад с 9% в съпоставяне със септември 2019. А тези, които от време на време се замислят за емиграция, са 20% - това е най-високото равнище от 2013 насам. Същевременно обаче малко на брой подхващат съответни стъпки, с цел да изоставен страната. Само 1% от запитаните твърдо е решен да емигрира и към този момент работи по събирането на нужната документи.

Най-вече младите не желаят да живеят в Русия

Според социологическите данни, най-много младите руснаци имат предпочитание да емигрират. Почти половината от запитаните на възраст сред 18 и 24 години (48%) имат такова желание, както и всеки трети от руснаците във възрастовата група сред 25 и 39 години. По-възрастните руснаци нямат необикновен интерес към живота зад граница. Само 7% от запитаните над 55 години биха напуснали Русия.

***

Вижте и това видео от нашия списък:
" Искам да напусна Русия. " Две млади рускини описват.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР