Над 30 хиляди нови автомобила са били продадени у нас

...
Над 30 хиляди нови автомобила са били продадени у нас
Коментари Харесай

Над 30 хиляди нови автомобила са продадени у нас миналата година

Над 30 хиляди нови автомобила са били продадени у нас за предходната година.

Липсата на съставни елементи за производството на коли в международен мащаб и платежоспособността на хората у нас са причина бизнесът да е достигнал растеж на продажбите от 30 %, споделиха от Асоциацията на вносителите на коли, предава.

Какви са прогнозите на пазара на нови коли за 2022-ра и добре ли е да се влага в скъпоструваща покупка?

Заради проблемите на международните автомобилни компании с съществуването на разнообразни съставни елементи, нужни за произвеждане на коли, у нас за предходната година бизнесът не е достигнал планувания растеж на продажбите от 30 %, а той е два пъти по-нисък, изясни Храбрин Иванчев ръководител на Асоциацията на вносителите на коли:

"Миналата година общият пазар е почти под 300 000 бройки, което с тези бройки, към 30 000 нови, може да разберете, че 10% от всички коли, които са импортирани предходната година, са били нови и останалите 90% - втора употреба коли, които, както виждате, основават доста проблеми по нашите пътища, свързани с сигурността на хората, свързани с чистотата на въздуха ".

Заради нарасналите цени на суровините и новите коли към този момент се продават по-скъпо:

"От няколко години заради наложителните нови екологични стандарти колите нарастват и поради това, че са към този момент по-екологични и по-безопасни ".

Решението за скъпоструваща покупка не би трябвало да е непринудено, а премислено, споделя Богомил Николов от Асоциация "Активни консуматори ":

"При сегашните доста ниски лихви би трябвало да се внимава с взимането на заеми. Когато взимаме решение, да не го вършим въз основата на страст или просто непринудено, а в действителност да седнем и да си опишем доколкото е допустимо, всички вероятни разноски, и едвам тогава да теглим чертата и да вземем рационално решение ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР