Над 30 автомобила, паркирани на забранени места в столичния район

...
Над 30 автомобила, паркирани на забранени места в столичния район
Коментари Харесай

Над 30 автомобила вдигнаха паяците на ЦГМ за 2 дни в "Лозенец"


Над 30 автомобила, паркирани на неразрешени места в столичния регион „ Лозенец “, са вдигнати от „ паяците “ на Центъра за градска подвижност за два дни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Колите бяха паркирани по бул. „ Н. Вапцаров “ и ул. „ Атанас Дуков “, където е неразрешено прекъсването. Въпреки това доста водачи избират на личен риск да паркират по улиците вместо да си платят за паркинг.

Репатрираните коли се закарват на един от трите наказателни паркинга на сдружението. Единият се намира против ж.п. гара „ Подуяне “, другият в „ Дружба “, под моста на бул. „ Брюксел “, а третият паркинг „ Славия “ се намира наоколо до 6-то районно ръководство.

„ Водачите на репатрираните коли ще би трябвало да платят по 60 лв. за преместените си коли плюс такса за престой на паркинга. Ако обаче водачът се появи до момента в който подвигаме автомобила на място, той може да изиска да го свалим от платформата и тогава ще заплати 29 лв. “, изясни за БГНЕС чиновник на сдружението.

Сред паяците, които подвигаха колите на нарушителите е и един от новите 10 камиона, които сдружението закупи и от вторник се движат по улиците. До края на седмицата града ще проработят и всичките. Поетапното им стартиране в придвижване е належащо, с цел да могат чиновниците да свикнат да работят с тях, защото те са по-различни от старите камиони.

Новите репатриращи коли са „ Евро 06 “ и към този момент няма да замърсяват толкоз околната среда. От старите 14 паяка ще останат в придвижване 8, изясни Румяна Милова от сдружението, с които общият брой на репатриращите коли в града ще стане 18. Според Милова по този начин ще може да се упражнява по-строг надзор в града даже и на местата, където няма зони за платено почасово паркиране.

Проблемът с паркиралите на всички места коли ще се позволи от 1 ноември, когато се чака „ Зелена зона “ в регион „ Лозенец “ да се разшири с 2200 места. Тя ще обхване така наречен „ Горен Лозенец “ до ул. "Сребърна", който не беше обиден при миналогодишното разширение на зоната. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР