Над 270 млн. лв. осигурява регионалното министерство чрез Оперативна програма

...
Над 270 млн. лв. осигурява регионалното министерство чрез Оперативна програма
Коментари Харесай

Отпускат над 270 млн. лв. за ремонт на студентски общежития

Над 270 млн. лева обезпечава районното министерство посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година за ремонт на студентски общежития към държавни университети и общински културни институции в 39-те огромни града на страната. С планове ще може да се кандидатства до края на 2020 година

Ще се финансират ремонтни действия и ограничения за енергийна успеваемост – възобновяване на дограми, покриви, фасада, монтаж на топлоизолация, замяна на съоръжение и обзавеждане и други По тази мярка досега са подписани 156 контракта на обща стойност 1,1 милиарда лева Със средствата се извършват редица планове за рационализация на градската среда, енергийна успеваемост, здравни, обществени и просветителни планове. По капиталов приоритет „ Културна инфраструктура “ се извършват три плана стойност 10,8 млн. лева – два в Бургас, а един в Свищов.

През месец март 2020 година ще бъде осигуренa спомагателна опция за възстановяване на изискванията за съвременни просветителни услуги посредством спомагателни вложения в просветителна инфраструктура. Близо 215 млн. лева е общият запас за ремонт и ново обзавеждане на държавни и общински професионални учебни заведения и висши образователни заведения. С смяната на програмата ще могат да бъдат актуализирани още 8 учебни заведения в направленията ветеринарна медицина, горско стопанство, растениевъдство и отглеждане на животни и още един университет. Близо 15 млн. лева е плануваният запас по мярката „ Култура и спорт в учебно заведение “, като измежду допустимите претенденти по нея са Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн „ Акад. Д. Узунов “ - Казанлък, към Министерството на културата, и Спортно учебно заведение „ Юрий Гагарин “ - Бургас, към Министерството на младежта и спорта. Промяната на индикативната стратегия планува основаване и на нова процедура „ Спорт в учебно заведение “ с запас от 2.5 млн. лева Тя ще бъде налична от месец април 2020 година и ще финансира доставка и монтаж на спортно съоръжение и обзавеждане за към този момент ремонтирани професионални учебни заведения.

Очаква се да започва и новата процедура, в границите на която се възнамерява с 20 млн. лева да се достави медицински хеликоптер за въздушно избавяне и транспорт на нуждаещи се пациенти, избавителни и донорски интервенции и да се обезпечи съпътстваща инфраструктура за потреблението му.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР