Над 26 200 нуждаещи се от 189 общини и райони

...
Над 26 200 нуждаещи се от 189 общини и райони
Коментари Харесай

Повече от 26 200 потребители ще получат топъл обяд до края на годината

Над 26 200 нуждаещи се от 189 общини и региони в страната ще получават топъл обяд до края на годината по стратегия "Топъл обяд в изискванията на изключителна обстановка ", оповестиха от общественото министерство.

Тя е част от пакета ограничения на държавното управление за справяне с следствията от COVID-19, като за продължаването ѝ бяха обезпечени 14,2 млн. лева



През октомври програмата взе премията "Достъп до добра храна " в категория "Държавна политика ". Право да получават топъл обяд имат хора с понижени приходи до момента в който са под карантина, самотно живеещи възрастни над 65 година, както и лица в неспособност да се самообслужат заради трайно увреждане или вследствие на заболяване.

Във всеки работен ден включените в програмата ще получават в дома си чорба, главно ядене и самун, а най-малко един път седмично - и десерт. До края на годината от топла храна ще могат да се възползват и още 4 141 хора в неравностойно състояние по стратегия "Обществени трапезарии ", която е с бюджет 3,2 млн. лева

Такива сега действат в 42 общини в страната. Продължава и опцията за прилагане на патронажна грижа, посредством която хората може да получават храна и медикаменти в домовете си, както и да делегират осъществяването на някои административни услуги на екипите към съответните общини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР