Над 250 водещи учени са отправили призив към правителството на

...
Над 250 водещи учени са отправили призив към правителството на
Коментари Харесай

Учени зоват Австралия да действа спешно заради горските пожари

Над 250 водещи учени са отправили апел към държавното управление на Австралия да предприеме незабавни климатични дейности след лятото, белязано от опустошителни горски пожари, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В подписано изказване учени от няколко страни, измежду които Австралия, Германия и Съединени американски щати, с експертни знания в региона на климата, пожарите и времето, приканват за незабавни дейности за понижаване на излъчванията на парникови газове в страната и градивно присъединяване в световни пактове за понижаване на общия им размер до 2050 година

" По редица способи това писмо е артикул на обезсърчение, защото учените следиха развоя на смъртоносния огнен сезон. Представители на научната общественост от десетилетия предизвестяват висшите длъжностни лица, че климатичните промени ще влошат заплахата от пожари в Австралия. Въпреки всичко предизвестията се пренебрегват ", написа климатоложката Нерили Ейбрам от Австралийския народен университет.

В писмото експертите акцентират редица научни свидетелства за връзката сред климатичните промени и пожарите. Учените да вземем за пример означават, че сезонът на огнените стихии стартира по-рано и е по-продължителен, както и че намаляването на преваляванията през хладните месеци вършат земята по-суха.

Бъдещите климатични промени ще доведат до по-опасни времена, когато пожарите ще бъдат по-трудни за управление, предизвестяват учените, изтъквайки, че топлинните талази на сушата и в океаните са по-дълги, по-интензивни и по-чести. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР