Над 22 хиляди държавни служители ползват безплатно градския транспорт в

...
Над 22 хиляди държавни служители ползват безплатно градския транспорт в
Коментари Харесай

Повече от 22 000 държавни служители се возят безплатно в градския транспорт в София

Над 22 хиляди държавни чиновници употребяват гратис градския превоз в София с карти, закупени от министерствата и комисиите, в които работят. Това излиза наяве от информация на Центъра за градска подвижност, направена за „ Монитор “.

Най-много транспортни документи е закупило вътрешното ведомство. Работещите в силовото министерство разполагат с 19 000 карти на хартия и над 1000 електронни.

Министерство на вътрешните работи закупува транспортните карти по ред, избран от Министерския съвет, който изплаща на Столична община цената на картите, според обществено оповестено разпореждане “, изясняват от ЦГМ.

В министерствата на опазването на здравето и образованието цифрата е надалеч по-скромна. В Министерство на здравеопазването разполагат с 90 месечни карти, а в МОН с едвам 79 шестмесечни карти.

Държавните комисии също обезпечават пътешестване в градския превоз на чиновниците си. Комисия за отбрана от дискриминация дава 150 тримесечни документа за транспорт.

Държавната комисия по сигурността на информацията пък разполага с 110 тримесечни карти, Национална агенция за приходите също залага на тях, като са закупили 399. С тримесечен абонамент за 2200 чиновници разполага и летище София.

От ЦГМ регистрират над 12 хиляди по-малко гратисчии през миналата година спрямо 2016 година Събраните санкции за нередовни пасажери през двете години надвишават 2,2 млн. лева

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР