Над 200 старозагорци се включиха в импровизиран поход за мир

...
Над 200 старозагорци се включиха в импровизиран поход за мир
Коментари Харесай

Над 200 старозагорци участваха в поход за мир и неутралитет


Над 200 старозагорци се включиха в спонтанен поход за мир и неутралитет против изпращането на оръжия за Украйна. Те се събраха пред постройката на Областната администрация в Стара Загора, след което потеглиха към Втора тунджанска бригада. Подобни митинги през днешния ден се организират в общо 10 града в страната.

С възгласи „ Искаме мир “ и „ Оръжия не “ над 200 старозагорци се събраха пред постройката на Областна администрация с цел да стачкуват против изпращането на военна помощ за Украйна. Според един от уредниците на митинга Мирослав Милчев сходна опция би въвлякла страната ни във война.

Друг от уредниците на похода Христо Христов изясни, че митинга не е политически, а общонационален.

Някои от пристигналите да поддържат митинга споделиха, че България би трябвало да остане неутрална, с цел да могат децата ни да живеят в спокойна татковина.

Протестиращите насочиха апел към държавното управление да не вкарва България във война, след което проведоха кротичък поход до Втора Тунджанска бригада. Те оповестиха, че в случай че Народното събрание гласоподава изпращане на оръжие за Украйна са подготвени за гражданско непокорство и блокиране на улици. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР