Над 200 състезатели от 25 клуба ще се включат в

...
Над 200 състезатели от 25 клуба ще се включат в
Коментари Харесай

Над 200 гимнастици ще участват в държавното лично-отборно първенство

Над 200 състезатели от 25 клуба ще се включат в първия кръг на държавното лично-отборно състезание по спортна гимнастика, което ще се организира на 17 и 18 март на Националната спортна база " Раковски ".

Състезанието ще сложи началото на държавния състезателен календар в гимнастика за 2023 година, а президентът на родната федерация Красимир Дунев съобщи, че конкуренцията ще бъде значима част от подготовката на българските гимнастици за европейското състезание в Анталия, Турция през април.

" Това е доста значимо съревнование, тъй като то е освен част от държавния състезателен календар. Надпреварата е част от подготовката на състезателите ни за международното състезание за младежи и девойки и за европейското състезание за мъже и дами. Надявам се състезателите да покажат най-хубавото от себе си. След това ще имаме и три зонални шампионати – във Варна (25 март), в Пловдив (31 март – 1 април) и в София (22-23 април) ", показа олимпийският ни вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

Президентът на БФ Гимнастика разкри още и кои състезатели от националния тим ще пропуснат надпреварата в София в края на седмицата, само че побърза да успокои, че всички те напълно скоро ще възобновят своите тренировки.

" В конкуренцията при мъжете няма за вземат участие братята Еди и Кевин Пеневи. Те бяха две седмици в България и се подготвяха с националния тим. Наложи се, за малко, да си заминат още веднъж за Съединени американски щати, само че ще се върнат в България в края на март. При дамите надпреварата ще пропусне Палома Спиридонова, която ще дойде от Америка при започване на април, само че пък ще се включи Никол Стоименова, която живее и тренира в Англия ", съобщи Красимир Дунев.

В събота след привършване на държавното състезание ще се организира и първия за годината шампионат за деца " Йордан Йовчев - за купа Дженерали ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР