Над 200 проверки на строителни обекти е извършил Столичният инспекторат

...
Над 200 проверки на строителни обекти е извършил Столичният инспекторат
Коментари Харесай

Над 200 проверки на строителни обекти извърши Столичният инспекторат през юли

Над 200 инспекции на строителни обекти е направил Столичният инспекторат през юли, оповестяват от там.

На територията на Столична община се прави всекидневен надзор на строителните обекти. Инспекторите наблюдават за осъществяване на наредбите в Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване на територията на Столична община.

На терен всеки ден се управляват строителните площадки, като при инспекциите едни от най-честите нарушавания, които установяват инспекторите и постановат наказания, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта; липса на плътна строителна ограда или отчасти построена такава; разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение; заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение; замърсяване на пространството към обекта и други

Най-голям дял от извършители през юли са открити в регионите "Витоша ", "Лозенец ", "Сердика ", "Овча купел ", "Подуяне " и "Триадица ".

При направените 219 инспекции за месеца са формирани 19 броя актове за определяне на административно нарушаване на механически ръководители на градежи, като глобите стигат до 5 000 лева и 10 броя актове на компании със наказания до 20 000 лева на съображение Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване на чистотата на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Изпратени са предложения на още 22 компании, които за позволени нарушавания ще получат актове, осведомят от инспектората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР