Над 200 от област са включени в проекта “Топъл обяд“

...
Над 200 от област са включени в проекта “Топъл обяд“
Коментари Харесай

БЧК дава топъл обяд на над 200 деца от Плевенско

Над 200 от област са включени в плана “Топъл обяд “ на Българския червен кръст. Те са на възраст от 7 до 18 години и са от уязвими групи.

Реализирането на плана стартира от 1 декември за от главно учебно заведение “Христо Ботев “ в село Божурица, приблизително учебно заведение “Васил Априлов “ в Долна Митрополия, приблизително учебно заведение “Христо Смирненски “ в Гулянци и възпитаници от Белене в приблизително учебно заведение “Димчо Дебелянов “ и главно учебно заведение “Васил Левски “.
свързани новини1374на 20.04.20211561на 24.02.2021
В общините, в които се осъществя планът тази година, има високо равнище на безработица. Обхванатите в една значима част се отглеждат в непълни фамилии, многодетни фамилии, отбелязва БНР.

Целта на тази помощ е да се понижи рискът от отпадане на учениците от образователния развой, като се облекчи бюджетът на обществено слабите фамилии.

Подборът на децата е съгласуван с критерии, заложени в правилника на БЧК, за даване на храна в публични трапезарии с приход на член на фамилията до 80% от минималната работна заплата, постоянно посещаващи образователни занятия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР