Над 200 хил. лица и семейства се очаква да поискат

...
Над 200 хил. лица и семейства се очаква да поискат
Коментари Харесай

Очаква се над 200 000 лица и семейства да поискат помощ за отопление

Над 200 хиляди лица и фамилии се чака да изискат целевата помощ за отопление, сподели от парламентарната естрада министърът на труда и обществената политика Бисер Петков по време на чуване за законодателните промени за хората с увреждания, заяви организация " Фокус ".

" Нейният размер тази година е по-висок спрямо предходната година. Той е 374.15 лв. за целия отоплителен сезон. Това е с малко над 9 лв. повече от миналогодишния размер, което регистрира нарасналата цена на електрическата енергия от 1 юли тази година ", изясни той.

Петков осведоми още, че сега тече акцията по подаване на заявки за разпределяне на целевата помощ за отопление, която продължава до 31 октомври.

Хората с увреждания са една от целевите групи за обществено подкрепяне, които получават разнообразни типове обществени помощи, в това число и за отопление, разясни той и означи, че всяка година се прави промяна на коефициента, с който се регистрира годишното индексиране на пенсиите им.

" Тази година вследствие на увеличението на обезпечения най-малък приход, който е основа за така наречен диференциран обезпечен най-малък приход, се обезпечи по-широк достъп на хора с увреждания и на други целеви групи до тази помощ ", сподели още общественият министър.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР