Над 200 деца и младежи се възползваха от възможността да

...
Над 200 деца и младежи се възползваха от възможността да
Коментари Харесай

Над 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на Rockschool на колела

Над 200 деца и младежи се възползваха от опцията да получат безвъзмезден урок по музикален инструмент като част от плана " Rockschool на колела ". Уроците се организираха през летните месеци в най-популярните обществени пространства на градовете Самоков, Ботевград, Перник, Кюстендил, Елин Пелин, Дупница и Чепеларе. 

" Rockschool на колела " е план на фондация " Музика за България “ и най-голямата музикална школа в България Rockschool, а задачата му е да адресира културната изолираност и неналичието на музикално образование в по-малките градове. Екипът от квалифицирани преподаватели пътува до всяко едно от обитаемоте места, с цел да образова изцяло гратис и да съобщи любовта си към музиката на всички искащи. Така децата и младежите се допират до разнообразни принадлежности и се предизвика тяхното любознание към музиката, само че и към културата и себеизразяването посредством изкуство.

Уроците, които преподавателите по плана проведоха по места, бяха по китара, цигулка, пиано и ударни принадлежности, а ползата към тях беше освен от децата, само че и от по-големите им придружители. Това може единствено да ни радва, тъй като музиката е повсеместен език за другарство, без значение от възраст, пол, национална принадлежност.

Фондация " Музика за България “ осъществя планове в социална изгода, а задачата й е да развива музикалното обучение и просвета и да дава новаторски благоприятни условия на всеки, който желае да се занимава с музика.

Сред най-значимите начинания на организацията са:

" Виждам посредством музика “ – стратегия за приспособено музикално обучение на незрящи деца и младежи

" Музикален акселератор “ – стратегия за развиване и поддръжка на млади български музиканти

" Музикално образование за украинските деца “ – безвъзмездни музикални уроци за деца бежанци
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР