Над 200 000 души са евакуирани в Калифорния заради големи

...
Над 200 000 души са евакуирани в Калифорния заради големи
Коментари Харесай

Над 200 000 евакуирани в Калифорния заради големите горски пожари

Над 200 000 души са евакуирани в Калифорния поради огромни горски пожари, които бушуват в южната част на американския щат, оповестяват осведомителните организации.

Най-големият пожар е в окръг Вентура, където губернаторът на Калифорния Джери Браун разгласи изключително състояние. Пламъците са се разпрострели на повърхност от над 380 кв. км. Борба с огъня водят над 2500 пожарникари.

Друг пожар бушува в прилежащия окръг Лос Анджелис, като засегнатата повърхност е към 50 кв. км. Над 250 учебни заведения са затворени като превантивна мярка. 439 жилищни и други здания са унищожени от горските пожари северно от Лос Анджелис. Огнища са се появили и в рамките на града. Кметът Ерик Гарсети заяви, че изцяло са унищожени четири здания, а на други 12 са нанесени вреди. Огънят е овладян на 20 %.

Нарушено е енергоснабдяването на към 23 000 жилищни здания и предприятия в южна Калифорния, заяви компанията снабдител.

Първите пожари пламнаха в понеделник вечерта, а по-късно се разпространиха към Вентура и Лос Анджелис. Ситуацията се усложнява от мощния вятър, чийто пориви доближават 33 м/сек. Според синоптиците ветровитото време ще продължи до събота, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР