Над 20 пожара гасят пожарникари, горски работници и доброволци в

...
Над 20 пожара гасят пожарникари, горски работници и доброволци в
Коментари Харесай

Над 20 пожара гасят в Кюстендилско

Над 20 пожара гасят пожарникари, горски служащи и доброволци в Кюстендилско, оповестиха от Областната дирекция на полицията. Най-тежка е обстановката при село Чуденци, съобщи БНР. От там пожарът към този момент е минал на сръбска територия.

В Чуденци са наранени горски масиви, изгорели са и 6 необитаеми къщи и 2 спомагателни постройки. Там са изпратени няколко екипа, сподели към 17.00 часа началникът на районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Светлин Георгиев: " Правим всичко по силите си. Там сме! Заплаха, към този момент, към хората няма. Охраняваме къщите, пазим ги, тъй че.
 Пламъци на метри от летището в София Пламъци на метри от летището в София
Треви и сухи шубраци пламнаха в София. Малко преди 14 ч. в Министерство на вътрешните работи е получен сигнал за пламъци на метри от летището. На място са изпратени т...

В землището на село Ломница, близо до Чуденци, станаха 4-5 пожара за последните дни. Обхванати са към 500 декара. 200 декара от тях - в гора. Изгорели са и 8 необитаеми къщи и 10 селскостопански постройки. Кметът на селото и четирите прилежащи села Кирил Георгиев сподели:

" Докъм 01.00 часа бяхме тука. Дано да е ръснал дъждец, с цел да може да локализира още повече огнища, където има ".

В землището на село Долно Тишаново, община Невестино, огънят се е развил върху повърхност от 1000 декара. 700 декара от тях са в иглолистна гора. Изгорели са и 4 неизползваеми къщи и 3 спомагателни постройки.

В опожареното Долно село, където изгоряха към 30 къщи и постройки и локалното учебно заведение, обстановката към този момент се възстановява, сподели през днешния ден след обяд кметът Лозан Тасков:
 Сигнал във Facebook за починалите в пожара край Сандански, с обвиняване за неверни заповеди и мизерна екипировка Сигнал във Facebook за починалите в пожара край Сандански, с обвиняване за неверни заповеди и мизерна екипировка
Бивш сътрудник на двамата починали горски чиновници в битката с пожара край село Петрово, Сандански, е разказал " ужасяващи неща " за случва...

" Пожарът утихна към този момент. Сега ще минават от понеделник да вършат оценки на изгорелите къщи ".

В опожареното към този момент има вода и ток.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР