Над 20 млн. лв. се инвестират в момента в основния

...
Над 20 млн. лв. се инвестират в момента в основния
Коментари Харесай

Над 20 млн. лв. за ремонт на пътя Търговище-Кубрат-Тутракан

Над 20 млн. лева се влагат сега в главния ремонт на 31 км от пътя Търговище - Кубрат - Тутракан.

През последните две години около 12 млн. лева са вложени в пътищата в област Разград, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

От организацията допълват, че през 2017 година и до края на април тази година на пътя Разград - Кубрат - Тутракан са осъществени настоящи поправки за над 530 000 лева с Данък добавена стойност, а за възстановяване положението на път Русе - Кубрат - Завет са вложени над 138 000 лева с Данък добавена стойност.

За основния ремонт на двата участъка обаче са необходими десетки милиони лв., с които сега АПИ не разполага, прецизират от пътната организация.

От там напомнят, че през 2016 година са вложени над 10 млн. лева. в превантивния ремонт на 13 км от път Разград - Благоево, 27 км от път Самуил - Подайва и 28 км от път Побит камък - Завет, а през 2017 година са вложени 1 млн. лева за ремонта на 4 км от път Дралфа - Чудомир - Лозница.

Хроничното недофинансиране на пътния бранш през последните 25 години е довел до утежняване на положението им и сега над 6000 км пътища се нуждаят от главен ремонт, споделят още от АПИ. И допълват, че се чака с въвеждането на тол системата да се усилят трикратно постъпленията от пътни такси, които сега са над 350 млн. лева Тези средства ще бъдат вложени в рехабилитацията на пътища, което ще докара до възстановяване на пътната инфраструктура.

В същото време жители на Кубрат протестираха тази заран заради лошото положение на пътищата в района. Те блокираха републиканските пътища за Разград и за Русе.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР