Над 2 000 туристи бяха блокирани в китайски крайбрежен град

...
Над 2 000 туристи бяха блокирани в китайски крайбрежен град
Коментари Харесай

Туристи бяха блокирани от локдаун в китайски курорт

Над 2 000 туристи бяха блокирани в китайски крайбрежен град след покачване на броя на случаите на ковид.

Местните управляващи в Бейхай сложиха под локдаун градските региони и разпоредиха всеобщо тестване на 1.9-те милиона поданици на града през уикенда.

Всичко това се случва на фона на възходящите опасения по отношение на резултата от политиката за "нулев Коронавирус " на Китай върху втората най-голяма стопанска система в света.

Изнесените през предходната седмица данни демонстрираха, че китайската стопанска система се е свила през второто тримесечие на годината, откакто рестриктивните мерки поради COVID-19 засегнаха хората и бизнеса.

Бейхай, който е известна лятна дестинация в южната китайска провинция Гуанси, регистрира над 450 новозаразени с ковид за петте дни преди 16 юли.

Този брой случаи може да наподобява невисок по интернационалните стандарти, само че според метода на китайското държавно управление към пандемията, той е висок.

В неделя локалните управляващи оповестиха, че туристите, които не са били в контакт с някой, който се е заразил с вируса, или са посещавали региони със приблизително и високо равнище на риск, ще получат позволение да си тръгнат, в случай че покажат негативен тест за COVID-19.

Останалите би трябвало да останат в града и да бъдат карантинирани.

Туристка на отмора в Бейхай изрази недоволството в коментар в обществената мрежа Douyin (китайската версия на TikTok), който има над 2 700 лайкове.

"Току-що завърших три месеца локдаун в Шанхай. Дойдох в Бейхай за малко пресен въздух. Подразних ли някого? " споделя тя, представена от BBC.

Властите ускоряват ограниченията на други места в Китай в опит да се опълчват на увеличаващия се брой случаи на ковид.

Вчера управляващите в Шанхай оповестиха, че ще изискват поданици допълнително от 16 от регионите на метрополиса да бъдат тествани за вируса, откакто организираха проби и през предходната седмица.

Финансовият, търговски и индустриален център отвори едвам през юни след двумесечен локдаун.

Това е един от няколкото огромни китайска града, които се борят с нови клъстери на болестта.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР