Над 180 участници вече са регистрирани за единствения по рода

Над 180 участници вече са регистрирани за единствения по рода ...

180 души напират за Лъвско сърце.Над 180 участници вече са регистрирани за единствения по рода си ултра крос триатлон в България, който ще стане факт на 1 септември. Домакин на "Лъвско сърце" отново е Приморско. Състезанието се провежда за трета поредна година в района на Странджа планина и предизвиква състезателите да преминат трасе с обща дистанция от 140 км за 13 часа.
"Лъвско сърце" включва традиционните за триатлон етапи, но с многократно увеличен обем: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане в резерват Ропотамо. Желаещите имат възможност да се запишат за самостоятелно или отборно участие (щафета от трима) на уебсайта на събитието до 18 август.
Състезанието съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона, а целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник - неговото "лъвско сърце". Трасето на триатлона минава през природните забележителности на четири резервата и покрай 12 тракийски светилища. Участниците стартират на плаж Перла, в морето над потъналия древен град Ранули, минават през древните светилища и резервати на Странджа, чак до живописните боруни на Маслен нос.
Предизвикателството очаква всички с достатъчно смелост, издръжливост и мотивация, които са готови да премерят сили със себе си, да усетят енергията на региона и да научат повече за богатото културно и природно наследство на Странджа планина.
Освен състезатели, организаторите на "Лъвско сърце" приемат кандидатурите и на доброволци, които да помагат по трасето.
Победители във второто издание през 2017-а станаха Емил Стойнев-младши (с време 06:47:15 часа) при мъжете и Христина Козарева (с 09:10:42 часа) при жените. В щафетата най-добре се представи отбор 3КА в състав Георги Палазов (плуване), Владислав Гюров (колоездене) и Евгени Георгиев (бягане) с общо време, абсолютно равно с това на индивидуалния победител при мъжете - 06:47:15 часа.

www.lionheart.bg

 

Източник: duma.bg