Над 180 участници вече са регистрирани за единствения по рода

...
Над 180 участници вече са регистрирани за единствения по рода
Коментари Харесай

180 души напират за Лъвско сърце

Над 180 участници към този момент са регистрирани за единствения по рода си ултра крос триатлон в България, който ще стане факт на 1 септември. Домакин на "Лъвско сърце " още веднъж е Приморско. Състезанието се организира за трета поредна година в региона на Странджа планина и провокира състезателите да преминат трасе с обща отдалеченост от 140 км за 13 часа.
"Лъвско сърце " включва обичайните за триатлон стадии, само че с неведнъж повишен размер: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км тичане в резерват Ропотамо. Желаещите имат опция да се запишат за независимо или отборно присъединяване (щафета от трима) на уеб страницата на събитието до 18 август.
Състезанието съчетава спорта навън с мистичната просвета и природа на района, а задачата му е да разсъни свръхчовешкото във всеки участник - неговото "лъвско сърце ". Трасето на триатлона минава през естествените забележителности на четири резервата и около 12 тракийски светилища. Участниците започват на плаж Перла, в морето над потъналия античен град Ранули, минават през античните светилища и резервати на Странджа, чак до живописните боруни на Маслен нос.
Предизвикателството чака всички с задоволително храброст, устойчивост и мотивация, които са подготвени да премерят сили със себе си, да усетят силата на района и да научат повече за богатото културно и естествено завещание на Странджа планина.
Освен състезатели, уредниците на "Лъвско сърце " одобряват кандидатурите и на доброволци, които да оказват помощ по трасето.
Победители във второто издание през 2017-а станаха Емил Стойнев-младши (с време 06:47:15 часа) при мъжете и Христина Козарева (с 09:10:42 часа) при дамите. В щафетата най-добре се показа тим 3КА в състав Георги Палазов (плуване), Владислав Гюров (колоездене) и Евгени Георгиев (бягане) с общо време, безусловно равно с това на самостоятелния победител при мъжете - 06:47:15 часа.

www.lionheart.bg

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР