Над 170 страни обещаха по време на виртуална среща в

...
Над 170 страни обещаха по време на виртуална среща в
Коментари Харесай

Над 170 страни обещаха да направят повече по въпроса с правата на жените

Над 170 страни дадоха обещание по време на виртуална среща в Организация на обединените нации да създадат повече по въпроса с правата на дамите, съобщи Франс прес.

Срещата бе проведена във връзка 25-ата годишнина от Международната конференция за дамите, провела се в Пекин през 1995 година Сегашната среща на върха беше отвън формалната стратегия на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Ораторите произнесоха авансово записани речи. Китайският президент Си Цзинпин сподели, че Пекин ще деблокира 10 милиона $ за организацията на Организация на обединените нации за дамите и предложи нова сходна среща, която да се състои след пет години.

Министърката на образованието на Съединени американски щати Бетси Девос пък разкритикува отношението към дамите във Венецуела, Куба и Иран, само че добави, че максимален извършител е Китай, където "милиони бебета от женски пол са били убити чрез жесток демографски надзор на индустриално равнище, за жал с поддръжката на организации на Организация на обединените нации ". Тя добави, че в този момент офанзиви има против дамите от малцинствата в Китай, подлагани на наложителна дезинфекция, на насилствени аборти и на наложителен надзор на раждаемостта.

Сред 170-те оратори на форума едвам десетина бяха дами.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели, че подобряването на изискванията за дамите стартира от равно показване на дамите на управителни постове. Средно дамите имат 75 % от законовите права на мъжете, заключи Гутериш.

Френският президент Еманюел Макрон пък разкритикува отстъплението в международен проект по въпроса за правата на дамите.

В световен проект една на три дами търпи някаква форма на принуждение през живота си. Всяка година 12 милиона девойки за омъжвани преди 18-годишна възраст. През 2017 година 137 дами приблизително по света са били убити дневно от член на своето семейство, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР