Над 162 600 клиенти имат активна регистрация за безплатните sms

...
Над 162 600 клиенти имат активна регистрация за безплатните sms
Коментари Харесай

Над 162 600 клиенти използват безплатните SMS услуги на ЧЕЗ ЕЛЕКТРО

Над 162 600 клиенти имат дейна регистрация за безплатните sms услуги, предоставяни от „ ЧЕЗ Електро България “ АД – уведомление преди спиране на електрозахранването и инспекция на сметката.
През миналата 2018 година Дружеството изпрати близо 282 000 къси известия, от които към 4% са за инспекция на сметка, а с останалите 96% Дружеството е напомнило на клиентите, че са пропуснали периода за заплащане на сметката си. През интервала януари – декември 2018 година регистрациите за sms услуги доближиха 21 651.
Всеки месец сред 20 000 и 29 000 регистрирани консуматори получават увещание, че са просрочили заплащането на сметката си. Над 900 клиенти избират ежемесечно да ревизират настоящите си отговорности за електрическа енергия посредством sms. Проверката се прави с малко известие с текст „ smetka “ на 170077, без нарастване на цената, съгласно съответния тарифния проект на клиента. Всички разноски по изпращане на информативните sms-и се поемат от „ ЧЕЗ Електро България “ АД.

Използването на тези услуги би могло да спести средства и неудобства на клиентите по време на отпуски, изключително в интервала на празници, когато неумишлено може да се пропусне срокът за заплащане на месечната сметка за електрическа енергия.

Sms услугите са налични за клиентите на мобилните оператори А1, Теленор и Виваком. Те могат да бъдат декларирани онлайн на www.cez.bg; с изпращане на малко известие на 170077 с текст 12-те числа на потребителския номер; в центровете за клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД и в офисите на „ Изипей “. Регистрацията за sms услугите на Дружеството е безвъзмездна. При регистрация посредством sms на 170077 клиентът заплаща еднократно изходящото известие съгласно тарифния си проект, без нарастване на цената.

Получаването на електронни вести - преди спиране на зареждането заради неплатено обвързване и за инспекция на сметката, е изцяло гратис за клиентите на „ ЧЕЗ Електро България “ АД. Услугите се задействат в границите на 24 часа след осъществяване на регистрацията.

При промяна на мобилния оператор, по отношение на техническото обезпечаване на услугата, е належащо клиентът навреме да уведоми за това Дружеството на телефон 0700 10 010, на [email protected] или в Център за клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР