Над 160 милиона евро ще инвестират концесионерите на летище Пловдив,

...
Над 160 милиона евро ще инвестират концесионерите на летище Пловдив,
Коментари Харесай

Концесионерите на летище Пловдив инвестират в него над 160 милиона евро

Над 160 милиона евро ще влагат концесионерите на летище Пловдив, което е двойно повече от плануваните в концесията. Това стана ясно на среща сред министъра на превоза Ивайло Московски и представители на консорциумът сред " Хайнан " и " Пловдив Еърпорт Инвест ".
В първичния вид на концесията беше планувано вложенията в обекта да са малко над 79 милиона евро за период от 35 години. След привършване на процедурите ще бъде подписан концесионният контракт. За всяка календарна година концесионерът ще прави закрепено заплащане в размер на 600 000 лв. без Данък добавена стойност, както и изменчиво такова, което ще бъде 6% от чистите доходи от всички действия за съответната година, свързани с използването на обекта на концесията.
Китайските вложители са декларирали желание да трансфорат летището в сериозен транспортен хъб с пътнически терминал и два карго терминала, които да могат да обработват огромен брой камиони. Предвижда се да бъде подсилена и разширена пистата на летището, както и построена ремонтна база за самолети, сходно на тази на летище София.
Това е първият огромен транспортен план в България с присъединяване на китайска компания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР