Над 150 шофьори от Смолянско се разследват за фалшиви медицински

...
Над 150 шофьори от Смолянско се разследват за фалшиви медицински
Коментари Харесай

Над 150 шофьори от Смолянско се разследват за фалшиви медици...

Над 150 водачи от Смолянско се проверяват за подправени медицински свидетелства , които издавал някогашен водач на кола за спешна помощ от регионалния град. Схемата беше разкрита през лятото на 2021 година, след което на конвейер производствата влизат в съда и водачите получават санкции. В употребените удостоверения са положени подписи и печати, които в реалност не са на лекарите, чиито имена са посочени. В тях е написано умозаключение, че лицето дава отговор на условията за физическа валидност за водачите на МПС от разнообразни категории.

62-годишният Е. Р. до преди 5-6 години дълги години работил в болничното заведение и съумял да се достави с печати на лекари. На бланки на медицински удостоверения той издавал подправени документи на всеки, който го потърси за това. В бранш „ Пътна полиция “ се усъмнили в свидетелствата и почнали инспекция на всички издадени медицински година-две обратно.

 Пред проверяващите мъжът си признал, че се поддал на изкушението, защото е незает и няма никакви приходи. Докато работел в болничното заведение като санитар и водач на кола за спешна помощ, години наред той помагал на доста хора да влязат по-лесно в лекарските кабинети, с цел да си изкарат медицинските удостоверения. Хората траяли да го търсят и откакто към този момент не работел в здравното заведение, с цел да им помогне.

„ Тази скица нямаше да я има въобще, в случай че се изкарваха по-бързо медицинските, само че тъй като е доста мудно, а хората нямат доста време и се възползват от услугите му. Не с цел да скрият болест, а с цел да не си губят времето пред кабинетите. Повечето са частни лица, с любителски шофьорски книжки, не са компании. Така са „ изгорели “ над 150 водачи “, изясняват осведомени със случаите.

В Районния съд в Смолян тази седмица стартира следващото дело за подправено здравно уверение " издадено “ от Е.Р. на смолянчанин. Няколко от водачите, получили подправени удостоверения, към този момент бяха осъдени от съда с санкции, предстоят още куп каузи.

Междувременно против Е.Р. се води досъдебно произвеждане, което още не е завършило. Мъжът не е осъждан и поради това Районната прокуратура му е наложила мярка за неотклонение „ подписка “. Грози го затвор до 3 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР