Над 150 представители на високотехнологични компании избраха Благоевград, за да

...
Над 150 представители на високотехнологични компании избраха Благоевград, за да
Коментари Харесай

Високотехнологични компании припознаха потенциала на Благоевград за развитие на бизнеса си

Над 150 представители на високотехнологични компании избраха Благоевград, с цел да се срещнат с опциите за релокиране на активността си в регионалния център на Пиринско.

Те участваха в конференция “Отвъд провокациите “, проведена от Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Община Благоевград, със съдействието на Американски университет в България.

По време на форума представители на едни от най-големите български и интернационалните компании у нас, дружно с представители на локалните и държавни управляващи, дискутираха факторите и ограниченията, които би трябвало да бъдат взети на локално и национално равнище за привличането на нови вложения и за основаването на нови работни места.

Срещата бе открита от ръководителят на УС на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии Илия Кръстев и кмета Илко Стоянов, който показа детайлна презентация за опциите за развиване на високотехнологичния бизнес в Благоевград. Участнице в конференцията бяха осведомени с желанието и дейностите на Община Благоевград в посока създаване на Индустриална зона и Иновационен квартал, които ще се трансфорат в главен мотор на локалната стопанска система.

„ Благоевград може да бъде едно от местата в България, където високотехнологичната промишленост да откри своя дом. Най-хубавото е, че този факт беше разпознат от самите компании. Истината е, че нашият град разполага с в действителност съществени благоприятни условия и ролята ни е да успеем да се възползваме по-най-добрия метод от тях. Младите хора и образованието са главните фактори, които биха спомогнали да развием на място високотехнологичната промишленост. Всъщност тя сама по себе си е доста по-различна от елементарната. В нея са ангажирани най-вече младежи, които работят с ненормирано работно време, те се стремят да основат едно по-добро място за живеене. Имаме действителна опция да притеглим такива хора и извън, с помощта на университетите, с помощта на естествените си дадености и напъните на локалната власт, която работи непрестанно за привличане на такива вложители тук. Това не е развой за един ден, само че конференции като тази в действителност са една стъпка напред ”, съобщи кметът на Благоевград Илко Стоянов.

В срещата участваха заместник-министъра на електронното ръководство Благовест Кирилов, мениджъри на водещи компании, шефът на дирекция „ Икономическо развиване и ръководство на собствеността “ към Община Благоевград Гергана Муртова, заинтригувани лица и жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР