Над 15 наши сънародници и още толкова палестинци чакат да

...
Над 15 наши сънародници и още толкова палестинци чакат да
Коментари Харесай

Бащата на трите българчета в Газа: До тях продължават да падат бомби

Над 15 наши сънародници и още толкоз палестинци чакат да преминат граничния пункт Рафа, когато той бъде отворен за прекосяване и за бягащите от войната.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 613
Бащата на трите българчета, които бяха в неопределеност в Газа призна, че още няколко пъти е съумял да се свърже по телефона със фамилията си. По думите на Таер Ал Шарафи те са се преместили, само че до тях не престават да падат бомби.

Припомняме, че децата бяха в неопределеност, откакто бомба избухна в техния регион в Газа. Впоследствие те бяха открити живи. По знамение, сега на офанзивата са се намирали на 100 метра от засегнатата от офанзивата постройка.

В момента трите деца на Таер Ал Шарафи са при негов другар. Бащата призна, че от България търси питейна вода за фамилията си, тъй като да се откри такава в Газа е мъчно. „ Много се опасяват. Малкият е на 5 месеца и вее има проблеми с дишането. Нямат достъп до медицински грижи ”, добави той.

Заради непрекъснатия обстрел част от българите не доближават граничния пункт и остават на 30 км от него. На стотици километри от Газа - у нас медицина учат 25 студенти от палестински генезис. Един от тях е Фирас. 19-годишното момче е студент първа година в медицинския факултет в Плевен.

" Аз съм подготвен по всяко едно време, като завърша образованието и стана доктор, да отпътува за Палестина и да оказвам помощ на народа си ", показа той.

В Деня на на народите те излязоха с един-единствен призив - насилието да спре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР