Над 15 хиляди вече са потвърдените жертви на опустошителното земетресение,

...
Над 15 хиляди вече са потвърдените жертви на опустошителното земетресение,
Коментари Харесай

Над 15 000 вече са загиналите от земетресението в Турция и Сирия

Над 15 хиляди към този момент са доказаните жертви на опустошителното земетресение, което разклати при започване на седмицата Турция и прилежаща Сирия.

Критици в Турция настояват, че реакцията на службите за незабавна помощ е била прекомерно мудна и държавното управление е било зле квалифицирано.

В Сирия напъните за оказване на помощ са усложнени поради годините на спор, унищожил инфраструктурата на нацията.

В същото време се разраства вълната на взаимност, която включва доброволци, материална помощ и финансови средства, в това число от България.

Броят на починалите в Турция към този момент е над 12 300, а ранените са към 63 хиляди. Разрушени са над 6000 здания.

От другата страна на границата, в Сирия, жертвите са повече от 2600. По данни на държавното управление наранени са близо 300 000 сирийци, като множеството е трябвало да изоставен домовете си. Обособени са 180 места за незабавно настаняване. Хиляди хора остават в неопределеност.

Турският президент Реджеп Ердоган призна, че държавното управление е срещнало някои проблеми, само че сподели, че обстановката към този момент е " под надзор ". Той отхвърли обвиняванията и сподели, че е належащо единение след бедствието.

Турските управляващи оповестиха, че работят за отварянето на още два гранични пункта на границата със Сирия, които да оказват помощ за достигането на интернационална помощ до страната.

Европейският съюз разгласи, че ще даде 6,5 милиона евро лични средства на Турция и Сирия, а през март ще провежда донорска конференция.

Температурите в засегнатите от земетресението региони остават доста ниски, в някои региони даже негативни.

Хиляди хора са се подслонили в колите си или палатки, защото се опасяват или им е неразрешено да се върнат по домовете си.

Очаква се броят на починалите от земетресението в понеделник да нарасне внезапно, защото избавителните старания наближават границата от 72 часа, което специалистите по бедствия смятат за най-вероятния интервал за избавяне на животи.

Комисарят по ръководство при рецесии Янез Ленарчич се чака да посети през днешния ден потърпевшите региони в Турция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР