Над 140 изложители събира 31-то издание на Софийския международен панаир

...
Над 140 изложители събира 31-то издание на Софийския международен панаир
Коментари Харесай

Започва 31-то издание на Софийския международен панаир на книгата

Над 140 изложители събира 31-то издание на Софийския интернационален панаир на книгата. Щандовете им ще бъдат разположение от 1 до 3 етаж в централната постройка на НДК. Откриването е на 4 декември от вицепремиера на Унгария Тибор Наврачич и столичния кмет Йорданка Фандъкова. 

До 9 декември посетителите в НДК ще имат опция да се срещнат от близко с литературата и културата на Унгария, Аржентина, Норвегия, Сърбия както и с изданията и активността на европейската мрежа за литература и книги „ Традуки ”, която включва Албания, Македония, Черна гора, Австрия, Румъния, Швейцария, Сърбия, Словения и Хърватия. За пръв път с изложбен щанд ще взе участие Италия.

Страна почетен посетител тази година е Унгария. Ще бъдат показани маджарски книги и книги на унгарска тема - общо 24 заглавия, отпечатани през 2012 година На щанда ще могат да бъдат открити още маджарски книги на български, излезли през последните няколко години, двуезични издания (на Българския културен конгрес в Будапеща и на издателство " Напкут " - Будапеща), българска литература в превод на маджарски език, българистика и славистика в Унгария, унгарска художествена литература на маджарски, туристически, кулинарни и фотоалбуми от Унгария. 

По време на панаира са планувани срещи с писатели, литературно-музикални пърформанси, сценичен театър и полемика на тематика - унгарската културна дипломация. Тази година в границите на панаира ще гостуват унгарските писатели - Балаж Дьоре, Ендре Кукорели, Золтан Поша, Ева Банки, Тошо Дончев, Дьорд Рощаш-Фаркаш, Бенямин Тибор Сабо, Янош Чепреги, Золтан Егреши и други, както и унгарският саксофонист Виктор Тот.

По време на Софийския интернационален панаир на книгата феновете на литературата ще се срещнат с писатели, преводачи, илюстратори и издатели и ще могат да станат част от събитията, включени в културната стратегия.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР