Над 140 чужденци, включително от България, Съединените щати, Индия и

...
Над 140 чужденци, включително от България, Съединените щати, Индия и
Коментари Харесай

Русия: Над 140 чужденци, включително от България, са били евакуирани от Украйна в Крим

Над 140 чужденци, в това число от България, Съединените щати, Индия и Виетнам, са били евакуирани от украинската Херсонска област на окупирания от Русия Кримски полуостров, заяви през днешния ден съветското министерство на защитата, представено от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Чуждите жители са пристигнали с рейсове в град Армянск тази заран.

Общо 141 души са били евакуирани от съветски военни.

Евакуацията на искащи да изоставен Украйна чужденци е била проведена по молба на съответните посолства, посочи съветското министерство на защитата.

А няколко украински представители настояват, че руснаците желаят да инсценират референдум,

с цел да основат самостоятелна република в Херсон, град, който се намира покрай Крим, върху който те поеха надзор на 3 март, съобщи Франс прес.

"След сюжета от 2014 година руснаците се пробват обезверено да провеждат подправен референдум, за основаването на една подправена национална република Херсон ", написа в Туитър

посланик номер едно на Украйна Дмитро Кулеба .

"Предвид обстоятелството, че няма никаква национална поддръжка, това ще бъде режисура ", предвижда той и прикани да се наложат строги наказания против Русия, в случай че сходно нещо се случи. "Херсон ще бъде постоянно в Украйна ", добави той.

"Понастоящем нашествениците звънят на членовете на регионалния съвет, с цел да им оферират да сътрудничат и да основат самостоятелна република ", съобщи в Телеграм украинската парламентарна представителка за човешките права Людмила Денисова.

Херсон е първият огромен град, който съветските сили превзеха след нашествието в Украйна, почнала на 24 февруари.

Украинският президент Зеленски прикани украинските области, включително и Херсон, да не повтарят опита на Донецк и Луганск, съобщи Асошиейтед прес.

"Окупаторите на територията на Херсонска област се пробват да повторят тъжния опит от основаването на псевдорепублики .

Те шантажират локалните водачи, упражняват напън над депутатите и търсят някого, който да подкупят ", съобщи Зеленски. Той заяви, че членове на общинския съвет на Херсон са отхвърлили проекти за нова "псевдорепублика ". "Украйна ще устои на този тест. Ние имаме потребност от време и мощ, с цел да разбием военната машина, която навлезе в нашата земя ", съобщи Зеленски.

Вижте още:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР