Над 14 километра е опашката от тирове към граничния пункт

...
Над 14 километра е опашката от тирове към граничния пункт
Коментари Харесай

Шофьори чакат и по денонощие за Дунав мост при Видин

Над 14 километра е опашката от тирове към граничния пункт с Румъния по Дунав мост при Видин на изхода от страната , а през последните дни доближава и до повече от 20 километра. На водачите се постанова да чакат по денонощие, с цел да преминат. Трафикът е засилен  заради затварянето за ремонт на Прохода на Републиката и пътуващите от южната част на страната за северната ни граница се насочват към Дунав мост при Видин. 

На Дунав мост е въведена и краткотрайна организация на придвижване поради ремонт на пътя преди граничното оборудване на румънска територия. Преминаването в посока от България към Румъния е в едната лента. Заради опашките, шофьори на товарни коли недоволстват.

" Никой не знае какво става. Затвориха Прохода на Републиката, там долу, всички коли се насочиха тук. Никаква организация няма. От през вчерашния ден съм тук. Свърши ми времето. Сега отново би трябвало да се нареждам. "

Казват, че проблемите с прекосяването през граничния пункт са непрекъснати:

" Турските камиони се насочиха тук, всичките. Румънците им дерат кожите, взимат им пари на кантара, бавят ги с разрешителни, с визи. Не може ли да създадат организация с два кантара- единия кантар да бъде единствено за европейските водачи. Не можем ние да чакаме тук и да поносим това нещо. "

Няма и условия за престой на водачите:

" Кажете ми какви условия има. Посочете ми една тоалетна. Ето, вижте дали има някакви условия. Поне да има едни кошчета за отпадък. Ето, боклуците са там в канавката, цялостна бедност. "

Заради опашките към Дунав мост 2 е затруднено и придвижването по околовръстния път на Видин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР