Над 14 часа продължава гасенетето на големия пожар в област

...
Над 14 часа продължава гасенетето на големия пожар в област
Коментари Харесай

Над 14 часа борба с огъня над Чепеларе: Тежка техника осигурява достъпа до огнищата

Над 14 часа продължава гасенетето на огромния пожар в област Смолян.

Горският пожар в борова гора край село Хвойна,  на 28 август подвигна под паника пет екипа от дирекцията в Смолян, оповестиха от пожарната в Пловдив.
 Пожарна Пловдив
На помощ им се притекоха чиновници от локалните горски стопанства, доброволци, както и два екипа огнеборци от Пловдив. Теренът е мъчнопроходим и извънредно комплициран , което наложи да бъде употребена помощ и от Военновъздушни сили - вертолет Кугър и Ми-17.

Водоснабдяването се прави от Югово, микроязовири край Асеновград и от река Белишка над Лъки. Пожарът се е разпрострял на необятен фронт и е обхванал повърхност от близо 500 декара борова гора.
 Пожарна Пловдив
Условията за работа на наземните екипи и екипите във въздуха са сложни, заради гъстия пушек . В екипите по въздух се включиха и двама чиновници от Пловдивската дирекция - Веселин Брадистилов и контрольор Иван Балабанов.
 Пожарна Пловдив
Включвайки се в екипажа на летателните машини, те правят разузнаване, наблюдават развиването на пожара и координират дейностите на наземните екипи, като правят преценка, насочват към направленията на гасене.





Тежка техника на Южноцентрално държавно дружество обезпечава достъпа до огнищата.  Причината за пожара е човешка немарливост - вероятно е хвърлен фас
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР