Над 14 000 приятели на Русия от цялата страна се

...
Над 14 000 приятели на Русия от цялата страна се
Коментари Харесай

Над 14 хил. приятели на Русия се събраха край язовир Копринка

Над 14 000 другари на Русия от цялата страна се събраха за 15 път край язовир " Копринка ". Тази година обичайният събор на русофилите се организира под мотото " Европа е по-силна с Русия " и беше отдаден на 140-ата годишнина от края на Руско-турската освободителна война.

168 рейса, 24 микробуса и над 1000 леки автомобила дойдоха край язовирната стена.  

Конкурси, концерти, разкриване, възобновяване и поддържане на монументи са измежду дейностите на Националното придвижване „ Русофили “, в което членуват над 30 000 души. Днешният събор край Копринка е кулминационната точка на деянията на придвижването, заключи председателят му Николай Малинов. Пред натрупалото се голям брой той показа концепцията да бъде учредено интернационално русофилско придвижване.

„ Тази концепция е високо оценена в доста страни по света, в това число и в Русия, защото това, което ние вършим, се вижда, вижда, обръщат му внимание ", сподели той.

„ Любовта сред българския и съветския нации може да устои на всяка политическа стихия, на всяко преднамерено и злонамерено изопачение на истината “, се споделя в приветствието, което президентът Румен Радев изпрати до русофилите на Копринка:

„ Благодаря на участниците в националния събор, че към този момент 15 години демонстрират с наличието си тук, че нищо не може да омаловажи смисъла на другарските връзки сред България и Русия и потвърдената съпричастност сред нашите два народа “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР