Над 1300 служители на ЕРМ Запад бяха ангажирани във вторник

...
Над 1300 служители на ЕРМ Запад бяха ангажирани във вторник
Коментари Харесай

Служителите на ЕРМ Запад възстановиха електрозахранването на още ...

Над 1300 чиновници на ЕРМ Запад бяха ангажирани във вторник с премахване на повредите. Тежкият сняг, мощният вятър и падналите дървета и клони счупиха 77 стълба. От тях 50 са на мрежа приблизително напрежение 20 kV, които зареждат огромен брой трансформаторни постове и клиенти. Работата продължава при зимни условия, непристъпен терен, непочистени пътища и обледявания.

 

Най-големи са провалите на територията на област Монтана в региона на селата Славотин, Смоляновци, Белотинци, Долна Рикса и Клисурица. През последните две денонощия в региона са изпратени спомагателни екипи, изправени са 30 нови стълба, по които сега се изтегля нов проводник.

 

В останалите области има обитаеми места с отчасти нарушено електрозахранване, където има дребен брой наранени клиенти, намират се в отдалечени и труднодостъпни региони.

 

Работата продължава до цялостното премахване на повредите.

 

Сигнали за липса на зареждане се одобряват на формата за електронна връзка:, както и на телефон 0700 10 010, където са удвоени екипите за култивиране на позвъняванията.

 

Актуална информация за спиранията може да се откри на уеб страницата www.ermzapad.bg в секция „ За клиента “, подсекция „ Прекъсвания “:.

 

Информация се разгласява и в секция Актуално:.

 

Справка за клиентите без електрозахранване по области към 17:00 часа на 28.11.2023:

 

Област Кюстендил – 900 клиенти
Област Видин – 600 клиенти
Област Враца – 185 клиенти
Софийска област – 5 000 клиенти
Област Ловеч – 500 клиенти
Област Монтана – 7 000 клиенти
Област Перник – 2 000 клиенти
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР