Над 13 300 са украинските граждани преминали през граничния пункт

...
Над 13 300 са украинските граждани преминали през граничния пункт
Коментари Харесай

Над 13 300 украински граждани са преминали през ГКПП - Силистра

Над 13 300 са украинските жители минали през граничния пункт Силистра – Кълъраш, заяви зам.-областният шеф Минчо Йорданов. Като малко над 6000 са директно преминаващите през България. Останалите 7 247 са декларирали, остават на територията на страната ни.

Настанените в хотели, хостели и къщи за посетители, в Силистренска област, украински жители са 574, като цифрата е променлива. 225 са разселените в частни домове, по информация от старши комисар Мартин Недялков, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Силистра.

До момента карти за краткотрайна протекция са издадени на 81 лица, 27 от които са деца.

Трудно става обработването на документите, разяснява старши комисар Мартин Недялков. По не повече от 10-15 заявки дневно. Предстои да бъдат оборудвани още един пункт в Силистра, както и да бъдат отворени такива и в полицейските ръководства в Дулово и Тутракан, добави той.

По данни от РЗИ към момента няма случай на позитивен резултат за Covid-19 от правените на граничния пункт проби. Прави усещане, че огромна част от преминаващите украински жители са със документи за имунизация, съобщи доктор Теодора Начева, шеф на здравната ревизия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР