Над 1200 лева е месечната издръжка на човек у нас. Това

...
Над 1200 лева е месечната издръжка на човек у нас. Това
Коментари Харесай

Над 1200 лева е месечната издръжка на човек у нас

Над 1200 лв. е месечната прехрана на човек у нас. Това демонстрират данните на синдикатите и изчисленията на специалисти. Животът нараства и през второто тримесечие на годината, въпреки и по-бавно. Над 1200 лв. са нужни за едночленно семейство през юни, съгласно КНСБ.

С тях се покриват разноските за храна, жилище, обучение, опазване на здравето, облекло, превоз, развлечения и отмора. А на тричленно домакинство с едно дете до 14 години трябват близо 2300 лв.. Данните на синдикатите демонстрират, че за едногодишен интервал разноските за издръжката на един работещ и живеещ независимо, нарастват с съвсем 200 лв., а за тричленно семейство се усилват с над 350 лв..

Според икономическия специалист Мика Закова 60% от българите нямат никакви спестявания, а от 3 милиона работещи – 640 000 са на минимална заплата.

" В 1% от хората се намират 84% от спестяванията по данни на Българска народна банка. Само 1% от хората имат спестявания над 100 000 лв.. Хората, които нямат спестявания, би трябвало просто да понижават харчовете си и те го вършат. Българите избират първо да платят сметките, а водата има 40% нарастване, и каквото остане да отиде за храна “, съобщи Мика Зайкова.

От Българската стопанска камара считат, че растежът на приходите доближава и балансира този на инфлацията.

" Очаква се криза, което значи, че ще стартират да поевтиняват редица артикули още от началото на идната година, когато инфлацията ще падне на половина. Дори сега, съгласно статистиката, избрани артикули, които са съществени, задържат растежа си или поевтиняват “, означи Щерьо Ножаров.

Средната работна заплата у нас е 1730 лева, а инфлацията от началото на годината е 11.3%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР