Над 1100 са затворниците у нас, които също прекрачиха училищния

...
Над 1100 са затворниците у нас, които също прекрачиха училищния
Коментари Харесай

Първият звънец удари и в Ловешкия затвор

Над 1100 са пандизчиите у нас, които също прекрачиха учебния предел. Звънецът в местата за лишените от независимост удари за 130 възрастни първокласници. В Ловешкия затвор за първи път до буквара се допряха 7 мъже.
Началото на образователната година внесе позабравени зад решетките страсти.
В затворническото учебно заведение с филиали в Белене и Плевен се образоват 260 лишени от независимост. На откриването беше и зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов.
За Стилиян Александров учебният звънец бие за първи път. 30-годишният мъж, който е излежал 7 от 25 години за ликвидиране, признава, че не може да счита, само че пък се оправя с парите.
В прилежаща класна стая за главно обучение се бори татко на първокласник. „ Започваме на един и същи ден образователната година, той – първи, аз – седми”, съобщи Петър Стоянов.
От на следващия ден учениците лишени от независимост стартират постоянни часове. „ Това е учебно заведение като всяко едно друго. Разликата е, че учениците са по- огромни от другите ученици”, уточни шефът на СУ „ Димитър Митев” в Ловешкия затвор Красимир Маринов.
Най-възрастният възпитаник в Ловешкия затвор е второкласник на 58 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР