Над 11 млн. лв. ще бъдат инвестирани за първи етап

...
Над 11 млн. лв. ще бъдат инвестирани за първи етап
Коментари Харесай

Над 11 млн. лв идват в Сандански! Изграждат нов общински пазар с подземен паркинг и нова водопроводна мрежа в селата Склаве и Катунци


Над 11 млн. лева ще бъдат вложени за първи стадий на построяването на нов общински пазар с под земята паркинг и реорганизация и ремонт на водопроводните мрежи в селата Склаве и Катунци.
Споразуменията за етапното финансирането на трите основни плана бе подписано през днешния ден в Министерство на регионалното развитие от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и министъра на районното развиване и благоустройството - Андрей Цеков. Преди две седмици бяха написани още четири инфраструктурни плана, които ще бъдат финансирани и чиято реализация е основна за благоустройството на градската среда.
Проектите, за които бяха подписани новите съглашения са:
Изграждане на нов общински пазар и паркинг. Споразумението за създаване на нов общински пазар е в размер на 3 500 000 лева, като етапно осъществяване на плана, който е с обща стойност 7 434 820 лева Инвестиционният план включва:
-Нова функционална сграда;
-15 бр. вътрешни и външни търговски площи;
-19 обособени площи за продажба на аграрни продукти;
-Подземен паркинг;
-Административни помещения;
-Кафе-аперитив;
-Достъпни направления и пешеходни пространства за производители, търговци иклиенти;
-Асансьор, както и специфични рампи и площи за достъп на хора с увреждания;
-Монтиране на фотоволтаична система на покривната структура за енергийната успеваемост на сградата;
-Оборудване на станция за зареждане на електрически коли.
Реконструкция на водопроводна мрежа на село Склаве. Споразумението включва финансиране на първи стадий на плана в размер на 4 373 072 лева от общата стойност - 7 706 820 лева По плана ще бъдат осъществени следните строително-ремонтни действия:
-Поетапна замяна на водопроводната мрежа;
-Обновяване на пътната настилка.
Реконструкция на водопроводната мрежа на село Катунци. Споразумението включва финансиране на първи стадий на плана в размер на 3 317 520 лева от общата стойност – 12 332 520 лева По плана ще бъдат осъществени следните строително-ремонтни действия:
-Поетапна замяна на водопроводната мрежа;
-Обновяване на пътната настилка.
Реализирането на плановете е извънредно значимо за подобряването на градската среда и цялостното благоустройство на Сандански и общината.
С смяната на образа на Градския пазар ще се реши един дълготраен проблем за локалните търговци и всички поданици, които посещават всекидневно общинския пазар. Цялостното му обновяване и обезпечаването на под земята паркинг, ще го трансформира в зона за търговия, която да дава отговор на всички национални и европейски условия.
Мерките за реорганизация на водопроводните мрежи в Склаве и Катунци са напълно ориентирани към трайно решение на един от главните проблеми с амортизираната ВиК мрежа. Поетапната замяна на водопроводните уреди в обитаемоте места ще ограничи честите повреди и ще усъвършенства виталната среда и изискванията за живот на жителите им.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР