Над 106 хил. души са уволнени от началото на месец

...
Над 106 хил. души са уволнени от началото на месец
Коментари Харесай

Над 106 000 души са загубили работата си от юли насам у нас

Над 106 хиляди души са уволнени от началото на месец юли насам. Оттогава всяка седмица броят на уволнените е по-голям от назначените на работа, демонстрират данни на Националния статистически институт. В резултат проблемите на пазара на труда се задълбочават, предава.

Сред аргументите за това е смяната на мярката за опазване на заетостта 60/40 от служебния кабинет, тъй че доста беше стеснен кръгът от компании, които могат да се възползват от нея. Веднага измежду това броят на уволнените набъбна. След въвеждане на за достъп до редица публични места оборотите на доста компании понижиха и уволненията станаха още повече.
Рекордно ниска безработица през октомври, търсят се строители и продавачи
Регистрираната безработица остава на рекордно ниско равнище през октомври в размер на 4.7%, оповестяват от Агенцията по заетостта. На фона н...

Само от въвеждането на зеления документ до момента записаните нови безработни в бюрата по труда са над 23 хиляди души, демонстрират данните на Национален статистически институт. Същевременно назначените на работа са 12,5 хиляди Така се оказва, че чисто над 10,5 хиляди българи са останали без издръжка в границите на месец.

Най-големи проблеми на пазара на труда има в Пловдив и Бургас, излиза наяве от данните на Национален статистически институт. От началото на юли насам в Пловдив са уволнени 8835 души, а са назначени единствено 5506. Така чисто 3329 души са останали без работа. Почти същата е и обстановката в Бургас. Съкратените за интервала там са 7121, а назначените са 3842. Така чисто без работа са останали 3279 души. На трето място по загуба на работни места е Благоевград, където чисто 2818 души са останали без прехранване. Само в две области назначените от юли насам са повече от уволнените. Това са Габрово, където работните места на нарастнали с 99, и Перник, където назначените са с петима повече от уволнените.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР