Над 1000 мартенички изработиха през последните дни момчетата и момичетата

...
Над 1000 мартенички изработиха през последните дни момчетата и момичетата
Коментари Харесай

Над 1000 мартенички изработиха и подариха на съгражданите си младежите от МГЕРБ в Свищов

Над 1000 мартенички създадоха през последните дни момчетата и девойките от МГЕРБ в Свищов.

Младежите се заеха собственоръчно с приятната задача по самодейност на общинския координатор Димитър Димитров. „ Първоначално задачата ни бе да зарадваме потребителите на Домашния обществен патронаж, които са към 300 души. Но ентусиазмът при направата на този толкоз обичан български знак се оказа инфекциозен и мартеничките станаха повече от хиляда. Решихме, че колкото повече хора получат нашия алегоричен подарък, толкоз по-хубав би бил празникът “, описа Димитър Димитров. Той изрази признателност към общинския водач на ГЕРБ – Свищов доктор Кристиян Кирилов, с чиято поддръжка се реализира самодейността. Към всяка от мартениците младежите прикрепиха красиви пожелания за здраве и наслада.

В навечерието на празника на Баба Марта, младежите посетиха Домашния обществен патронаж, където подариха 340 мартеници. Над 180 получиха и възрастните хора от свищовския старешки дом „ Мария Луиза”, повече от 400 зарадваха поданици от обитаемоте места в общината, а останалите ръчно направени мартенички бяха подарени на минувачите в центъра на Свищов. Мартеницата остава един от най-емблематичните и обичани български знаци, с задоволство споделиха младежите. Димитър Димитров и сътрудниците му в МГЕРБ – Свищов обясниха, че акцията им е доставила отлично въодушевление на техните съграждани.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ

Навсякъде по света хората посрещат пролетта с наслада и неспокойствие, само че България е една от дребното страни, с толкоз огромен празник, изпълнен с обичаи, чиито корени се крият в далечното минало на нашия народ. Бяло-червеният конец е това, което в един ден свързва всички българи, без значение от това къде се намират по света, уверени са младежите в ГЕРБ. Младежкият координатор Димитър Димитров и сътрудниците му в дунавския град са поредни в своята цел – самодейностите, които осъществят, освен да радват хората, само че и да съхраняват и почитат българския дух, обичаи и просвета.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР