Над 1000 дела, в които са участвали деца, са гледани

...
Над 1000 дела, в които са участвали деца, са гледани
Коментари Харесай

Над 1000 дела, в които са участвали деца, са гледани от специализирани състави у нас

Над 1000 каузи, в които са взели участие деца, са гледани от профилирани сформира у нас. Това регистрира заместник-министърът на правораздаването Евгени Стоянов на заключителна конференция по план "Укрепване на правния и институционалния потенциал на правосъдната система в областта на правораздаването за деца ", финансиран от Българо-швейцарската стратегия за съдействие.

Правосъдният министър Цецка Цачева означи, че правната рамка по повод детското правораздаване у нас е в синхрон с европейската. До момента са изменени Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс. Но главно предизвикателство остава напълно новият закон, в който да има възпитателни ограничения.

Изготвеният през 2016 година не беше подсилен от МФ, напомни Цачева и сподели, че над 110 души у нас към този момент са подготвени по какъв начин да работят с деца в границите на наказателния развой.

Новият швейцарски дипломат в София Мюриел Берсе Коен съобщи, че другите общества към този момент осъзнават нуждата от прилигане на разпоредбите.

Тя напомни, че спецекипи от съдии има в 5 съдилища у нас, само че добави, че е належащо да се усъвършенства координацията сред институциите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР