Над 100 специализирани машини са в готовност за денонощното зимно

...
Над 100 специализирани машини са в готовност за денонощното зимно
Коментари Харесай

Над 100 машини ще отговарят за зимното почистване на Пловдив

„ Над 100 профилирани машини са в подготвеност за денонощното зимно дежурство в Пловдив, което стартира на 6 декември и ще продължи до 15 март следващата година. Миналата зима беше мека, само че сме сигурни, че и при най-тежки условия можем да осигурим естественото напредване в града. “
Прочетете още
Това съобщи заместник-кметът по превоз Тодор Чонов след техническия обзор на колите за зимно поддържане в базите на КМД и общинското дружество „ Чистота “.

Поддържането на уличната мрежа при зимни условия ще се прави от 26 разпръсквача на сол, 51 снегорина и 8 челни товарача. За пешеходните зони, тротоарите и велоалеите ще се употребяват 3 мултифункционални машини и 6 роторни снегорина. Осигурени са и аварийни  машини, като с тях общият брой е над 100.

„ Новото е, че 10 от камионите са комбинирани – могат да работят и като разпръсквачи, и като снегорини.  Това подсигурява, че във всеки от регионите ще имаме оборудван снегорин с пулверизатор “, осведоми шефът на „ Чистота “ Димитър Георгиев.

За 11-а поредна година по улиците на Пловдив няма да се разпръсква  пясък, обработват се единствено със сол и калциев дихлорид. Това е една от ограниченията против запрашаването на въздуха. 

„ Имаме задоволителни количества и от двата противообледенителни материала – над 3000 т сол и 50 т калциев дихлорид. Останаха ни от предходната зима. Ако и идната е също по този начин мека, както към този момент предвиждат метеоролозите,  това ще стигне.  Ако се наложи, ще доставим още “, сподели Георгиев.

Той увери, че метеорологичните прогнози се наблюдават непрекъснато.  Дежурните в „ Чистота “ всяка нощ вършат обходи, с цел да се реагира незабавно при утежняване на ситуацията.  До 30 минути след подаден сигнал екипите потеглят по авансово одобрени направления. Приоритетно се обработват мостовете и надлезите, улиците, по които се движи градският превоз, към детските и образователни заведения, поликлиники, лечебни заведения и други общественоважни институции.

Около 400 метачки ще чистят автобусните спирки, стълбите на пешеходните подлези, ще проправят пътеки по тротоарите.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР