Над 100 хотелиери ще трябва да връщат пари, които са

...
Над 100 хотелиери ще трябва да връщат пари, които са
Коментари Харесай

Програмата за украински бежанци: Защо над 100 хотелиери трябва да връщат пари на държавата?

Над 100 хотелиери ще би трябвало да връщат пари, които са им били изплатени по програмата за украински бежанци . В листата има суми за над 100 000 лв.. Установените нарушавания са след направена инспекция и към този момент е импортирана в прокуратурата.

Влизащите в страната след 1 ноември ще бъдат изпращани в буферния център в Елхово

В същото време доста от хотелиерите не са получили сумите , които им се поставят от програмата за настаняване на бежанци.

„ Проблемът не е единствено мой, имаме два листата – един за хора, които имат да връщат, другият – за хора, които имат да взимат. Изключително сме обезпокоени, тъй като мина доста дълго време, през което е имало инспекции. Искаме изясненост по какъв начин са получени тези резултати и желаеме тези средства да се преведат незабавно, тъй като към този момент не устояваме финансово “, сподели Десислава Николчева, хотелиер.

До крайния период, в който те би трябвало да изоставен хотелите и да бъдат преместени, остават четири дни

По думите ѝ става въпрос за разнообразни суми. Хотелиерите не са известени за точните аргументи, поради които дължат пари. По думите им това се дължи на разминаване на данни, дублиране на имена на украински жители, както и други неточности и разминавания. 

Някои хора пък се оплакват, че би трябвало да връщат избрана сума, а в това време не е получили тази по програмата.

От през днешния ден те могат да получават краткотрайно леговище само в държавни и общински бази

„ От месеци диря връзка с министерства, отговор не получаваме от никой. Няма ни в описи, парадоксите в програмата са ужасно доста. При нас сега има 14 бежанци, имаме да получаваме 80 000 лева В последния лист имаме уверение за приемане 12 000 лева Ние вадим пари безусловно от нашия джоб, с цел да осигурим на хората естествен живот “, споделя служащ в хотел.

Хотелиерите и служащите упорстват и за отговор какво се случва след края на програмата за бежанци , която продължава до 30 юни. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР