Над 100 души са евакуирани в Румъния заради наводненията. Тежко

...
Над 100 души са евакуирани в Румъния заради наводненията. Тежко
Коментари Харесай

Лошото време на Балканите - порои наводниха къщи и пътища в Сърбия и Румъния

Над 100 души са евакуирани в Румъния поради наводненията. Тежко остава ситуацията и в Сърбия, където над 50 общини не престават да са в изключително състояние поради поройните дъждове.

В Северна Македония управляващите предизвестяват, че равнището на Вардар не стопира да се повишава и до часове може да прелее.

Централна Сърбия, в покрайнините на Крагуевац. След дни на неспирни превалявания река Лепеница преляла и нахлула в къщите.



" Всичко стана за десетина минути. Водата беше метър и половина в къщата. Нищо не успяхме да спасим ", раказва потърпевш от наводненията.

Спасителите евакуирали хората от най-засегнатите къщи. Другите останали в домовете си - да избавят каквото е остнало след пороя.

Край Чачак, тово е останало от моста, който свързва региона с южната част на страната. Дъждовете отнесли част от структурата. По знамение няма потърпевши.



Размерът на вредите занапред ще се пресмята. Засега управляващите дадоха обещание, че край рухналия мост ще бъде издигнат нов.

В Румъния и през днешния ден в огромна част от страната е разгласен оранжев и жълт код за превалявания. Властите оповестиха, че стихията е засегнала най-тежко югозападните региони на страната. Десетки села в окръзите Долж и Горж са под вода. Много къщи са наводнени. Придошлите реки прекъснаха пътища и пердизвикаха свлачища.



След дни на поройни дъждове в западните региони на страната, неприятното време се реалокира на изток. Краят на пороите, обаче, не е настъпил, предизвестяват метеоролозите. В Източна Румъния дъждовете ще продължат и на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР