Над 100 чевермета завъртат на 6 май в централния парк

...
Над 100 чевермета завъртат на 6 май в централния парк
Коментари Харесай

Над 100 чевермета завъртат на 6 май в централния парк на Златоград

Над 100 чевермета завъртат на 6 май в централния парк на Златоград. Празникана златоградското чеверме и гайдарско надсвирване ще се организира от 5 до 7 май. Всички хотели в общината са резервирани за дните на фестивала, привличащ посетители от цялата страна и от прилежащия гръцки район.

Празничната стратегия ще стартира на 5 май с пресъздаване на празничната обредност с присъединяване на деца от Златоград и фолклорен концерт на Валентина Кутлева, Даниел Караасенов, Роман Романов и Иван Гюнелиев. Автентичното подготвяне на стотици чевермета и обичайни злагоградски ястия ще се показа от 9:30 часа в централния градски парк. Тържественото разкриване на празника на чевермето е планувано за 10:30 часа с осъществявания на оркестър „ 101 каба гайди “. Концерти на известни български реализатори ще звучат през 3-те фестивални дни.

Гайдари от разнообразни фолклорни области на страната се чака да се включат в надсвирването на 7 май. Изпълненията на гайдарите ще бъдат допълнени от надиграване в неравноделни ритми с присъединяване на самодейни танцови сформира.

Близо 20 000 посетители се чака да дойдат за обичайния празник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР