Над 100 000 участници се включиха в най-големия в Източна

...
Над 100 000 участници се включиха в най-големия в Източна
Коментари Харесай

Над 100 000 излязоха на гей парад по улиците на тайванската столица Тайпе

Над 100 000 участници се включиха в най-големия в Източна Азия гей церемониал, състоял се в тайванската столица Тайпе, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тазгодишният прайд се организира няколко месеца, откакто управляващите в самоуправляващия се остров, отделил се от Китай, официално позволиха еднополовите бракове - за първи път в Азия. Гордеещия се с демокрацията си Тайван е бастион на демократичните полезности в част от света, където в доста страни хомосексуализмът е неразрешен.

Според публични данни на локалните управляващи, след легализирането на гей браковете на 24 май към този момент над 2150 еднополови двойки са сключили брак в Тайланд. Организаторите на днешния гей церемониал настояват, че в него вземат участие над 200 000 души, само че организациите оповестяват по-малки числа. Очаква се шумното и пъстро шествие да приключи тази вечер пред президентския замък.

Президентката Цай Ингвен и нейната ръководеща Демократическа прогресивна партия поддържат колоритното събитие. Еднополовите бракове остават табу в Китай, който счита острова за своя свещена земя и не се е отказал да употребява мощ, с цел да го върне под контрола на Пекин, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР