Над 10 пациенти, прекалили с алкохола, са обслужени навръх Нова

...
Над 10 пациенти, прекалили с алкохола, са обслужени навръх Нова
Коментари Харесай

25-годишен изпадна в кома след опасен коктейл в Благоевград

Над 10 пациенти, прекалили с алкохола, са обслужени точно на Нова година в незабавно поделение на благоевградската болница, измежду тях има двама 16-годишни младежи и 18-годишна госпожица.

25-годишен юноша в алкохолна кома е настанен в реанимация.

„ 40 пациенти потърсиха незабавна помощ в първите часове на 2018 година, първият случай е 10 минути след среднощ – двегодишно момиченце с затруднение от вирусна инфекция”, сподели дежурният доктор доктор Димитър Валюков, оповестява "Струма ".

Сред постъпилите в най-тежко положение е 25-годишен юноша от Благоевград. Той смесил четири типа алкохол, по думите на негов другар изпил 0,400 л уиски, след това траял с водка, текила и вино. На място в заведението, където чествал, му е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Благоевград. Инцидентът е станал към 03,30 часа, признат е за интензивно лекуване в реанимация на благоевградската болница.

Още двама младежи постъпиха в празничната нощ, единият от тях също погълнал големи дози уиски, момчето чествало дружно със свои близки. Според тях алкохолът бил първокласен и безценен, само че очевидно е прекалил с количеството. Те незабавно го транспортирали с персонален транспорт до болничното заведение. Другият младеж също бе признат с остра алкохолна интоксикация, като объркал няколко типа.

18-годишно момиче, прекалило с алкохола, също бе превозено с кола за спешна помощ до незабавно поделение на благоевградската болница. Състоянието й бе нормализирано на място, както и на двамата младежи, след подхванати реанимационни дейности. Бездомник, пребит от различен клошар, бе признат в новогодишната нощ. Оказана му бе първа помощ с хирургична обработка на раната на главата, няма открити контузии, не е губил схващане и е освободен.

Сред признатите случаи са и пациенти с обострени гастроентерологични недоволства – болки и тежест в стомаха, жлъчни възпаления след банкет на разнообразна храна, бъбречни рецесии. Случаи на затруднения от вирусни инфекции са съветвани със експерти и настанени за лекуване във вътрешно поделение и детско поделение.

Обслужен е и мъж с тежък инсулт, който е признат за интензивно лекуване в реанимация. Пострадали от пиротехнически средства няма, както и произшествия с всеобщи сбивания в увеселителни заведение, главният поток от пациенти е с обострени хронични болести – сърдечносъдови и други, уточни доктор Димитър Валюков от незабавното поделение.

Четирима души са потърсили здравна помощ в ЦСМП – Разлог през новогодишната нощ, като нито един от тях не е с пострадвания от пиротехнически средства. С контузии вследствие на произшествия са признати и прегледани трима души: 29-годишен мъж от Разлог, който е бил с рана на главата и контузия на гърдите, 31-годишна жена от София с фрактура на ключица и 25-годишен мъж от с. Юруково, община Якоруда, с изгаряния на двете ръце.

В новогодишната нощ е признат и 15-годишен младеж от Благоевград с алкохолно натравяне. След промивка на стомаха е освободен за домашно лекуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР