Над 10 милиона лева ще получават варненски фирми по първата

...
Над 10 милиона лева ще получават варненски фирми по първата
Коментари Харесай

Варненски фирми получават 10 млн. лева от Плана за възстановяване

Над 10 милиона лв. ще получават варненски компании по първата процедура от Плана за възобновяване за софтуерна рационализация. Одобрените планове от района са 47, а за цялата страна те са 953 на стойност 260 млн. лева

За микропредприятия общата безплатна сума може да бъде до 180 хиляди лева, за дребни предприятия е до 350 хиляди лева, а за междинни – до 700 хиляди лева Средствата са за ново съоръжение, техника, машини и програмен продукт. Съфинансирането е до 50%.

Областите София (град и област с общо 304 утвърдени проекта), Пловдив (145 проекта), Стара Загора (54 проекта), Пазарджик (38 проекта) и Русе (49 проекта) ще получат най-голяма финансова поддръжка.

Над 10 млн. лева финансиране ще получи област Благоевград за 38 плана, а малко над 9 млн. лева ще бъдат отделени за 32 компании от Бургас. Проектите на компании в област Габрово ще бъдат финансирани с към 8 млн. лева

Няколко от областите като Кюстендил (14 проекта), Добрич (15 проекта), Шумен (25 проекта), Велико Търново (16 проекта), Враца (17 проекта), Плевен (15 проекта) и Хасково (15 проекта) ще бъдат финансирани с сред 4 млн. лева и 5,5 млн. лева (сумарно за област) съгласно класирани планове.

В областите Сливен, Търговище, Ловеч, Монтана, Кърджали и Смолян първите финансирани компании по Плана за възобновяване вземат (сумарно за всяка от областите) сред 2 млн. лева и 3,5 млн. лева Във всяка от тези области са утвърдени за финансиране сред 10 и 15 плана.

В Област Разград подадените планови оферти са едвам 8, само че средствата, които ще се получат за реализирането им са над 3 млн. лева От област Видин са класирани 3 плана за към 1 млн. лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР