Над 10 хиляди руски войници са се завърнали в базите

...
Над 10 хиляди руски войници са се завърнали в базите
Коментари Харесай

Над 10 000 руски военни са се завърнали в базите си след учения край Украйна

Над 10 хиляди съветски бойци са се завърнали в базите си след едномесечни учения покрай Украйна, съобщи Ройтерс като цитира съветското министерство на защитата.

Учения е имало на няколко места, в това число полуостров Крим, който Москва анексира през 2014 година

Разполагането на военни край границите на Украйна обтегна връзките на Русия както с Киев, по този начин и с доста западни страни, членки на НАТО и породи страхове, че Москва възнамерява нахлуване. 

Стотици съветски парашутисти ще проведат учения край границата с Украйна тази седмица, заяви преди дни  Министерството на защитата в Москва на фона на опълчване със Запада поради упоритостите на Киев за участие в НАТО.

Около 1200 бойци и 250 машини и летателни апарати ще бъдат включени в маневрите, които ще се проведат по едно и също време на две места – в анексирания Крим и в прилежащия Краснодарски край.

Агенция Интерфакс цитира министерството, което посочи, че бойците ще симулират завземане на територия в границите на офанзивна интервенция.

Русия струпа десетки хиляди бойци в региони край Украйна и упорства страната да не бъде одобрявана в НАТО, както и да не бъдат разполагани там и в други прилежащи страни нападателни оръжия, показва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР