Над 10 000 тома има библиотеката на читалище „Пробуда“ в

...
Над 10 000 тома има библиотеката на читалище „Пробуда“ в
Коментари Харесай

Над 10 000 тома има 125- годишното читалище в Горски извор 

Над 10 000 тома има библиотеката на читалище „ Пробуда “ в Горски извор. Тя е извънредно поддържана и е същинска горделивост на жителите на селото, което е известно с това, че от тук са 12 поети.

Днес читалището и това в Меричлери ще отбележат своята 125-годишнина през днешния ден с стратегии, съобразени с противоепидемични ограничения.

В 11 ч. през днешния ден в „ Пробуда “ ще се състои гала по връчване на почетен знак, присъден с решение на Общинския съвет. В Меричлери церемонията е от 17 часа в салона на читалището в „ Просвета 1896 “. Изпратени са грамоти и приветствени адреси до читалищните деятели от Министерство на културата. По време на събитията ще бъдат отличени дългогодишни читалищни дейци за дейна активност. и ръководителите на обособените колективи. Наградените колективи към читалище " Пробуда " ще поднесат за гостите в Меричлери празнична стратегия.

В село Горски извор е готова презентация с снимки от предишното за активността на читалището и хора, които са взели участие към другите самодейни сформира.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР