Начинът, по който работи организмът ни, до много голяма степен

...
Начинът, по който работи организмът ни, до много голяма степен
Коментари Харесай

Вълшебният сок, който прочиства кръвта и лекува болести

Начинът, по който работи организмът ни, до доста огромна степен зависи от чистотата на кръвта, която циркулира в него. Колкото по-малко отрови има в кръвта, толкоз по-силни, здрави и изпълнени с сила ще бъдем.
Ето за какво всеки човек желае да научи по какъв начин да прочисти кръвта си. Има един елементарен и изцяло безвреден метод, като съществена роля в него играе цвеклото – здравословен зарзават, богат на разнообразни микро и макроелементи. Червеното цвекло е една от най-достъпните и по едно и също време доста потребни храни. То се употребява необятно в готвенето, медицината и има доста приложения.
Сокът от цвекло се употребява за лекуване и профилактика на болести, свързани с черния дроб, бъбреците, жлъчния мехур и лимфната система. Пиенето на сок от цвекло оказва помощ за прочистването на кръвта. Прясно изцеденият сок от цвекло съдържа доста желязо, което предотвратява анемия, покачва глюкозата в кръвта и възстановява кръвното и вътречерепното налягане.
Сокът от цвекло въздейства удобно и върху положението на кожата. Благодарение на него релефът се изравнява и тенът се усъвършенства. Той укрепва имунната система и оказва помощ на тялото да се възвърне по-бързо след заболяване. Когато приемате прясно цвекло, се създава серотонин, който има позитивен резултат върху психоемоционалното ви положение и оказва помощ против бодърствуване.
Напитката съдържа доста йод и е нужна за профилактика и лекуване на болести, свързани с щитовидната жлеза и цялата ендокринна система. Поради наличието на диетични нитрати, които се трансформират в азотен оксид, тази напитка способства за разширението на кръвоносните съдове, което усъвършенства притока на кръв, понижава налягането и прави по-ефикасна всяка физическа интензивност.
Цвеклото съдържа бетаин, който оказва помощ на тялото да усвои по-добре протеините – нещо доста значимо за поддържане на мускулния тонус. Още няколко явни преимущества на сока от цвекло са свързани с възстановяване на метаболизма и храносмилането като цяло и по-ниските равнища на холестерол.

Сокът от цвекло е подобаващ за разбъркване в плодови, зеленчукови или плодово-зеленчукови коктейли, при което резултатът се усилва в допълнение от съставките на другите артикули. Получава се оня оптимален резултат, който науката назовава синергичен. Ако желаете, можете да добавите към цвеклото сок от портокал или моркови в съответствие 1/4.
В китайската обичайната медицина има разбиране " магическа напитка ", или " знамение напитка ", наричана по този начин поради мощното ѝ влияние върху здравето. Тя съставлява прясно изцеден сок от равни количества алено цвекло, ябълка и морков. По предпочитание и за усет може да се добави и малко преди малко изцеден лимонен сок. Тази напитка е включвана в профилактиката и лекуването на сърдечносъдови и бъбречни болести, даже като част от терапиите против рак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР