Начинът, по който харчеше служебното правителство, особено в последните месеци,

...
Начинът, по който харчеше служебното правителство, особено в последните месеци,
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Промените в Конституцията целят да няма нов Гешев, а кандидати има достатъчно

" Начинът, по който харчеше служебното държавно управление, изключително в последните месеци, там имаме много забележки. Тепърва ще се видят забавни обстоятелства. Едното, от които към този момент се вижда. В момента, когато АПИ е отворила ценовите оферти, на практика към 4 милиарда лв. към този момент са обречени в какви пътностроителни компании ще попаднат. Нещо, против което ние се борехме години наред, на което успяхме да устоим в 7-те месеца на ръководство на онази комплицирана коалиция от 4 партии. Виждаме, че АПИ, в границите на 4 дни, когато се вижда, че служебното държавно управление пада, е съумяло да отвори ценовите предложения, което значи, че едни 4 милиарда лв. отиват в едни съответни пътностроителни компании. По-притеснителното е, че конкурентните компании в съответната социална поръчка, са били отстранени по механически критерии. Нещо, което е класика в последните 30 години ".

Това съобщи пред БНР Ивайло Мирчев, народен представител от ПП-ДБ.

По думите му постоянното държавно управление в този момент няма избор, тъй като след отварянето на ценовите предложения единствената опция е да бъдат обжалвани публичните поръчки, което съгласно него е доста притеснително:

" Другото притеснително, което няма пояснение от АПИ, не инцидентно незабавно бяха заменени шефовете ѝ, е за какво съперниците в това съревнование са били отстранени постоянно на база механически критерии ".

Мирчев акцентира целите пред Народното събрание и държавното управление - Бюджет 2023 и конституционната промяна на прокуратурата, след което Шенген и еврозоната.

Ивайло Мирчев изрече терзание, че " странната интензивност " на основния прокурор Иван Гешев през последните седмици може да възпроизведе остарелия модел:

" Кандидати за идващия Гешев има задоволително. Нашата цел не е просто да махнем Гешев. Това, което прави Гешев, е тъкмо това, което не би трябвало да се прави. Тези, които ще го смъкват, са същите, които са го избрали. Нашата цел е да създадем такива промени в Конституцията, че в никакъв случай да не се появи нов Гешев.... Да имаме и прокуратура, и правосъдна система, които най-малко малко да наподобяват румънските ".

Депутатът от ПП-ДБ акцентира, че отношението им към Делян Пеевски не се е трансформирало, само че в този момент би трябвало да си приказват с него и с Движение за права и свободи поради конституционната промяна:

" Това не е тъй като са ни станали доста симпатични. За да променим Конституцията, са ни нужни 180 гласа в Народното събрание.... В пленарната зала има значение чистата аритметика. Там ще ни трябват и ГЕРБ, и " Възраждане ", ще ни трябват и Българска социалистическа партия, даже и Има Такъв Народ.... Г-н Пеевски, той пристигна в нашата стая, с цел да си приказваме за промени в Конституцията, и никой не очакваше Движение за права и свободи да изберат него. Нека не си мисли никой, че ние сме наивници, които мислят, че могат да седнат със Сатаната и да се схванат. Много добре осъзнаваме какво се случва и с кого си имаме работа ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР